• Bel ons: +31 (0)183-73 07 22 of maak online een afspraak

Zo’n 71% van de werknemers schijnt niet betrokken te zijn bij de organisatie waar hij of zij werkt. De oorzaak én de oplossing ligt vaak in de bedrijfscultuur. Echter zien veel werkgevers bedrijfscultuur als iets onbelangrijks. Of zij vinden het wel belangrijk, maar denken dat een cultuur niet maakbaar is, en dat je er dus als werkgever weinig invloed op hebt.

Waarom is een positieve bedrijfscultuur belangrijk?
Onder bedrijfscultuur vallen de dresscodes, de werktijden, de beloningssystemen, de doelstellingen, de wijze van werken, de manier waarop mensen met elkaar omgaan etc. Bedrijfscultuur zie je dus overal terug in het bedrijf en je kunt het ook voelen. Daarom heeft een bedrijfscultuur ook een directe impact op de houding en de gevoelens van het personeel. Een bedrijfscultuur die niet positief is kan dus zorgen voor een lage betrokkenheid. Dit heeft veel negatieve gevolgen voor een organisatie. De prestaties gaan achteruit, ziekteverzuim loopt op en personeel vertoont minder gedrag dat in lijn is met de organisatiedoelen. Maar ook klanten kunnen de bedrijfscultuur voelen. Reden genoeg dus om te investeren in een positieve bedrijfscultuur.

organisatiecultuur

Hoe zorgt u voor een positieve bedrijfscultuur?
Wilt u een positieve bedrijfscultuur? Dan zult u hierin moeten blijven investeren. U kunt bijvoorbeeld zorgen dat gewoontes in uw bedrijf ontstaan die een positief effect hebben op u personeel. Organiseer bijvoorbeeld een paar keer in het jaar een kleine borrel op vrijdagmiddag, werk aan teambuilding of zorg voor de mogelijkheid om gezamenlijk te lunchen. Benadruk ook regelmatig successen in uw bedrijf door bijvoorbeeld hoogtepunten te delen via de werkmail. Ook bij de werving en selectie kunt u beoordelen of uw sollicitanten passen binnen de bedrijfscultuur. Bovendien kunt u zelf het goede voorbeeld geven. Wees zelf proactief en enthousiast en de mensen om u heen zullen dit overnemen!

 

www.xluitzendbureau.nl