• Bel ons: +31 (0)183-73 07 22 of maak online een afspraak

Mogelijk heeft u het ZW-overzicht van UWV al ontvangen, zo niet, dan ontvangt u die binnenkort. Controleer dit overzicht goed, want uit de poll van Arbo Rendement blijkt dat meer dan de helft van de lezers altijd fouten ontdekt in dit overzicht.

In het bericht ‘Controleer overzicht Ziektewet van UWV goed’ heeft u al kunnen lezen dat u deze zomer een overzicht krijgt van (ex-)werknemers die in 2012 een Ziektewetuitkering (ZW-uitkering) ontvingen. Van de Arbo Rendement-stemmers blijkt dat 54% dit overzicht goed controleert en dat er altijd fouten in zitten.

Is de werknemer wel in dienst geweest?
Gelukkig geeft een derde van de stemmers aan dat het overzicht bijna altijd in orde is, maar er is dus ook een grote kans dat er fouten in dit overzicht zitten. Zo’n fout kan ervoor zorgen dat u onterecht te veel ZW-premie moet betalen in 2014. Kijk op het overzicht goed naar de namen van werknemers. Er kan zomaar iemand tussen staan die niet werkzaam is geweest bij uw organisatie. Ook een zwangere werkneemster die uit dienst is getreden, kan ten onrechte op de lijst staan.

Vraag beschikking binnen vier weken aan.
Heeft u een fout ontdekt, vraag dan bij UWV de beschikking van die betreffende naam aan. Doe dit binnen vier weken na ontvangst van het overzicht. Als u de beschikking heeft ontvangen en er is inderdaad een fout gemaakt, moet u binnen zes weken bezwaar maken bij UWV.

Bron: www.arborendement.nl