• Bel ons: +31 (0)183-73 07 22 of maak online een afspraak

We zitten aan de tafel, in de auto, achter het bureau, op de bank. We brengen 8,7 uur per dag zitten door. Kantoorpersoneel zit nog langer: gemiddeld 12 uur per dag. We geven je 6 gouden tips om je werknemers fit en in beweging te houden, ook tijdens de warme zomermaanden.

1. Beweeg kort, maar vaak
Beweeg dus niet een keer, maar vele keren gedurende de hele werkdag. Minstens eenmaal per uur moet je even opstaan en bewegen. Loop bijvoorbeeld naar die collega toe zodra hij vrij is, in plaats van een mail te sturen of neem de trap als je naar beneden moet.

2. Drink minder, maar vaker
Gebruik een kleine drinkbeker in plaats van een grote, dan moet je vaker lopen om hem te vullen. En vul hem met water, dat is beter dan koffie of thee.

 

3. Doe je mobieltje eer aan
Telefoon? Loop even naar een rustiger hoekje, dat is voor je collega’s ook aangenamer.

4. Vergader staand (wordt het nog socialer ook)
Door staand te vergaderen bewegen we niet alleen meer maar houden we ook de vaart erin. Beslissingen worden sneller genomen en je laat meer non-verbale communicatie zien door de actieve houding die je aanneemt.

5. Gebruik de lunchpauze nuttig
De lunchpauze is een goede gelegenheid om, samen met collega’s, even de benen te strekken. Of: even kort een overleg in de open lucht te plegen.

6. Zorg voor flexibele werktijden
Door flexibele werktijden toe te staan, kunnen werkgevers hun personeel extra aanmoedigen om beweging te integreren in hun werkdag. Het wordt makkelijker om in beweging te komen.

Bron: facto.nl