• Bel ons: +31 (0)183-73 07 22 of maak online een afspraak

Van de hoogopgeleide mannen en vrouwen die weleens worden benaderd voor een nieuwe functie, gaan zes op de tien er zelden tot nooit op in.

Recruiters en andere wervers lijken er een harde kluif aan te hebben om mensen die al een baan hebben, geïnteresseerd te krijgen voor een andere functie. Ruim 43 procent van de mannen en 37 procent van de vrouwen zegt zelden in te gaan op het aanbod van een nieuwe baan. Van de vrouwen die weleens benaderd worden voor een functie, gaat een op de vijf helemaal nooit in op dat aanbod. Datzelfde is het geval bij slechts een op de zeven mannen.

Slechts 2,1 procent van de mannen en 3,5 procent van de vrouwen gaat altijd in op het aanbod. Een krappe 8 procent van de mannen en 9,5 procent van de vrouwen doet dit regelmatig.

Overigens worden vrouwen veel minder vaak dan mannen benaderd voor een nieuwe functie. Volgens experts op dit gebied komt dat vooral door het ‘old boys network’ waarin telkens weer wordt gevist, door selectiecommissies en recruiters – vaak in meerderheid man – die op zoek gaan naar zichzelf in de kandidaat, en door profielen die nog altijd vooral gericht zijn op ‘masculiene’ kwaliteiten.

Bron: intermediair.nl