• Bel ons: +31 (0)183-73 07 22 of maak online een afspraak

Maandag 26 februari heeft Radar tijdens de tv-uitzending o.a. aandacht besteedt aan de rol van de bedrijfsarts, de belangen van de werkgever en het verschil aangehaald tussen de arbo-arts en bedrijfsarts. Uit een enquête van Radar blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden bijvoorbeeld niet op de hoogte is van het verschil tussen beiden. Tevens blijkt dat 40 procent van de ondervraagden, die langer dan zes weken ziek zijn geweest, zich benadeeld voelt door zijn of haar werkgever vanwege ziekte.

De aan Fazerelli gelieerde bedrijfsartsen zijn gebrand op een zeer goede relatie met hun opdrachtgever. Een goede relatie start ons inziens vanuit vertrouwen. Dit vertrouwen begint door met elkaar in gesprek te gaan en persoonlijk kennis te maken. Als de persoonlijke fit er is dan kunnen we van start, zo niet dan starten we niet. Mocht tussentijds blijken dat opdrachtgevers onze bedrijfsartsen op wat voor soort manier dan ook willen beïnvloeden, dan zal deze samenwerking helaas niet langer standhouden.

Binnen Fazerelli werken we regelmatig samen met casemanagers en procesmanagers. Hier zijn we zeker niet op tegen, sterker nog, de inzet van een casemanager kan grote meerwaarde hebben voor de dienstverlening. Voorwaarde is wel dat de rolverdeling tussen iedereen helder moet zijn en dat we alle regels met betrekking tot autonomie, integriteit en onafhankelijkheid in acht nemen.

We waarderen de moed van Rashied Bakhtali en Hans de Wit, beiden gelieerd aan Fazerelli, om zich publiekelijk uit te spreken tegen de misstanden die we signaleren.

Artikel Radar